Een gezonde keuken voor een rijkere smaakbeleving

Bij de Ecotariër Foodtruck laten we ons inspireren door de wholefoods plant based beweging. Dat wil zeggen dat we onze gerechten in de mate van het mogelijke volledig zelf maken met verse, biologische ingrediënten. Al onze groenten zijn vers en met de hand gesneden. Ook onze dressings, kruidenmélanges en noem maar op zijn volledig huisgemaakt! Zo vermijden we toevoegingen, bewaarmiddelen en kleurstoffen, wat een zeer gunstig effect heeft op de smaak en de gezondheid. Ook de voordelen van biologische ingrediënten zijn talrijk.

Bovendien letten wij tijdens het ontwikkelen van onze gerechten op een mooie verhouding van: vitaminen, proteïnen, koolhydraten en gezonde vetten. Dit zorgt voor mooi uitgebalanceerde gerechten. Verschillende van onze gerechten bevatten minder koolhydraten dan in de klassieke keuken, en sommige gerechten én zelfs desserten zijn 'low carb'.

We vermijden het gebruik van geraffineerde suikers en zoeten onze desserten daarom op een natuurlijke manier. Bij verschillende desserten wordt de traditionele bloem vervangen door gemalen amandelen, cashewnoten of dadels. De keuze voor deze kwalitatieve ingrediënten maakt onze desserten meteen ook op een natuurlijke, gezonde manier glutenvrij.

Bij de keuze van onze plantaardige oliën hebben wij oog voor het brandpunt van elke olie. Sommige oliën mogen niet of nauwelijks verhit worden, om schadelijke stoffen te vermijden. Ook ons bakpapier is biologisch en zuiver, zodat er geen hormoonverstoorders vrijkomen tijdens het gebruik ervan in de oven.

Ten slotte hebben wij zowel een groot aanbod rauwe als bereide gerechten, alsook rawvegan desserten. Want wij geloven in de extra gezondheidsvoordelen van de rawfood keuken.  

Deze eigen manier van koken zorgt voor heel wat gezondheidsvoordelen en bovendien ook voor een rijkere, diepere smaakbeleving.